NOW LOADING

Bekæmp Meningitis er en patientforening stiftet 26/3/2018 og lanceret 24/4/2018.
Vi er fuldt medlem af verdensorganisationen CoMo (Confederation of Meningitis Organisations).
Vi er i Danmark registeret med CVR-nr.: 39481499.

Vi arbejder mod vores mål ved
 * Oplysning til borgerne om meningitissygdommen og dens symptomer for at sikre en hurtig involvering af sundhedsfaglige, hvis man skulle blive smittet.
 * Oplysning omkring vaccinationsmuligheder, så beslutningen om vaccination kan blive truffet på et oplyst grundlag.
 * Oplysning og formidling af værktøjer til sundhedsfaglige for at styrke kendskabet til denne, heldigvis sjældne, sygdom.

Man kan modtage vores nyhedsbrev og anden information ved at melde sig ind som støttemedlem.

Det ville være dejligt, hvis dem, der vil støtte os og har mulighed for det, melder sig ind med fuldt medlemskab ved at bidrage med mindst 100 kr. om året.
Ellers er det fint at melde sig ind som støttemedlem og hjælpe os ved flittigt at dele vores opslag på Facebook og vores Bliv Medlem“-side.

Bliv fuldt medlem ved at melde dig ind som støttemedlem og overføre mindst 100 kr. til Reg.nr. 9570, Kontonr. 12764987 eller MobilePay til box 7335YL med angivelse af brugernavn eller e-mail.

Fra vores facebookside:

2 months ago

Bekæmp Meningitis

Efter dagens nyhed er det vigtigt at understrege at det aldrig har handlet om en kamp mod enkelte læger.

De grundlæggende fejl, der med al sandsynlighed kostede Mathias - og året efter Christopher og Hans - livet, var af systemisk og organisatorisk natur. Det ønskede man de forskellige ledelser erkendte, så man kunne gøre det bedre og #RedDenNæste.

Regionen startede en grundig analyse, der som tidligere skrevet om her, endte med en række implementeret handlingsplaner, der givetvis har og vil redde liv.

Herlev's manglende (eller meget sene) erkendelse af de fejl, der eksisterede i deres system, efterlod til sidst ingen anden mulighed for at få de nødvendige ændringer på plads der.

Vi håber med dagens afgørelse at der er blevet sat endeligt punktum for den sag og vi nu alle kan fokusere på fortsat at reducere antal dødsfald fra meningokokmeningitis.

Vores tanker og hjerter er hos Mathias' forældre. For DEM er det ikke afslutningen. Det er, som en vis mand en gang sagde, ikke engang begyndelsen på afslutningen. Det er - måske - afslutningen på begyndelsen ❤️

www.dr.dk/nyheder/indland/16-aarig-doede-af-meningitis-nu-faar-laege-boedestraf
...

View on Facebook

3 months ago

Bekæmp Meningitis

Der er i øjeblikket en overflod af sundhedsinformation, men vi håber alligevel, der er plads til en påmindelse:

Husk, at symptomerne for meningitis kan minde om influenza og dermed også COVID-19. Vær opmærksom på de meningitis specifikke symptomer og forskellige kendetegn og søg øjeblikkelig lægehjælp hvis du har mistanke om at du har meningitis.
...

View on Facebook

4 months ago

Dwayne Him McFarlane

🙌🏽❤️ ...

View on Facebook

4 months ago

Bekæmp Meningitis

Der er sket store forbedringer i simulationstræningen omkring den udiagnosticeret patient.

Også forberedende træning i lumbalprøvetagning er blevet forbedret for at mindske stress og modvilje hos den nyuddannet læge, der skal tage en lumbalprøve for første gang.

Foreløbigt er tiden reduceret med 1 time, men når først de forskellige tiltag får “bidt sig fast” er der al mulig grund til at tro på yderligere reduktion af behandlingstid.

Meningokokbakterien i blodet kan fordoble i antal på bare 40 minutter! Hvert et minut kan være forskellen på liv og død.Som følge af Region Hovedstadens indsatser for at forbedre diagnosticering og behandling af sygdomme som meningitis og meningokoksygdom, er det glædeligt at den gennemsnitlige tid for første dosis relevant antibiotika er reduceret med over en time.

CAMES har været bl.a. været ansvarlig for udvikling og drift af Handlingsplan 3, der indebærer simulationstræning om vurdering og håndtering af den diagnostisk uafklarede patient. Akutmodtagelsen har i samarbejde med CAMES implementeret læringsmålene fra handlingsplanen i den simulationstræning, som foregår på Akutmodtagelsen på Herlev Hospital hver fredag morgen og her er det blandt andet overlæge på medicinsk afdeling, Lotte Usinger, der står for afholdelsen af kurset.

Det kan du høre meget mere om her, da P4 var på besøg på Herlev Hospital. Fra 01:07:00-01:17:00 kan du høre indslaget fra simulationstræningen. Du finder udsendelsen her:

www.dr.dk/radio/p4kbh/p4-weekend-57/p4-weekend-2020-02-22-06-03-7#!
...

View on Facebook