NOW LOADING

Bekæmp Meningitis er en patientforening stiftet 26/3/2018 og lanceret 24/4/2018.
Vi er fuldt medlem af verdensorganisationen CoMo (Confederation of Meningitis Organisations).
Vi er i Danmark registeret med CVR-nr.: 39481499.

Vi arbejder mod vores mål ved
 * Oplysning til borgerne om meningitissygdommen og dens symptomer for at sikre en hurtig involvering af sundhedsfaglige, hvis man skulle blive smittet.
 * Oplysning omkring vaccinationsmuligheder, så beslutningen om vaccination kan blive truffet på et oplyst grundlag.
 * Oplysning og formidling af værktøjer til sundhedsfaglige for at styrke kendskabet til denne, heldigvis sjældne, sygdom.

Man kan modtage vores nyhedsbrev og anden information ved at melde sig ind som støttemedlem.

Det ville være dejligt, hvis dem, der vil støtte os og har mulighed for det, melder sig ind med fuldt medlemskab ved at bidrage med mindst 100 kr. om året.
Ellers er det fint at melde sig ind som støttemedlem og hjælpe os ved flittigt at dele vores opslag på Facebook og vores Bliv Medlem“-side.

Bliv fuldt medlem ved at melde dig ind som støttemedlem og overføre mindst 100 kr. til Reg.nr. 9570, Kontonr. 12764987 eller MobilePay til box 7335YL med angivelse af brugernavn eller e-mail.

Fra vores facebookside:

11 hours ago

Bekæmp Meningitis

Den første store undersøgelse af effekten af den relativ nye vaccination mod Meningitis-B viser at den er både sikker og effektiv i at beskytte mod smitte af de vaccinerede.

Til gengæld ser det umiddelbart IKKE ud til den reducerer antallet af raske bærere. Det er sådan, at ca. 10% af befolkningen (20% teenagers) har meningokok bakterier i svælget. ACWY bakterien virker også mod disse udover at beskytte mod smitten, og dermed reduceres antallet af tilfælde væsentligt fordi man opnår flok-beskyttelse ved at eliminere de raske bærere. Dette ser så ikke ud til at være tilfældet fsva. men-B.

Men-B var den hyppigste form for meningokok meningitis i Danmark indtil for nogle få år siden hvor antallet af men-W steg og dermed blev den hyppigste.

Study results will inform immunization programs globally
The results of the B Part of It study -- the largest meningococcal B herd immunity study ever conducted -- are published today in the New England Journal of Medicine.
...

View on Facebook

3 days ago

Bekæmp Meningitis

"Havde vi bare vidst..."

Havde vi bare, nytårsaften 2016, vidst hvad vi ved i dag... så havde Hans måske været i live.

Det er drivkraften bag vores arbejde i Bekæmp Meningitis. Vi ønsker at alle andre skal vide det nødvendige. Ingen andre skal miste en kær og sige til sig selv: "Havde vi bare vidst..."

I videoen er 6 fortællinger fra det virkelige liv. Hvor udfaldet ville have været anderledes bedre, hvis bare de havde vidst...

På engelsk med danske undertekster.
...

View on Facebook