NOW LOADING

Bekæmp Meningitis er en patientforening stiftet 26/3/2018 og lanceret 24/4/2018.
Vi er fuldt medlem af verdensorganisationen CoMo (Confederation of Meningitis Organisations).
Vi er i Danmark registeret med CVR-nr.: 39481499.

Vi arbejder mod vores mål ved
 * Oplysning til borgerne om meningitissygdommen og dens symptomer for at sikre en hurtig involvering af sundhedsfaglige, hvis man skulle blive smittet.
 * Oplysning omkring vaccinationsmuligheder, så beslutningen om vaccination kan blive truffet på et oplyst grundlag.
 * Oplysning og formidling af værktøjer til sundhedsfaglige for at styrke kendskabet til denne, heldigvis sjældne, sygdom.

Man kan modtage vores nyhedsbrev og anden information ved at melde sig ind som støttemedlem.

Det ville være dejligt, hvis dem, der vil støtte os og har mulighed for det, melder sig ind med fuldt medlemskab ved at bidrage med mindst 100 kr. om året.
Ellers er det fint at melde sig ind som støttemedlem og hjælpe os ved flittigt at dele vores opslag på Facebook og vores Bliv Medlem“-side.

Bliv fuldt medlem ved at melde dig ind som støttemedlem og overføre mindst 100 kr. til Reg.nr. 9570, Kontonr. 12764987 eller MobilePay til box 7335YL med angivelse af brugernavn eller e-mail.

Fra vores facebookside:

1 month ago

Henrik Kierstein Nordholm

Mathias, Christopher & Hans, I er og bliver aldrig glemt.
Ej heller vil Jeres kærlige forældres kamp for Jer nogensinde blive det.Hvil i fred, I Danmarks drenge. #RedDenNæste
...

View on Facebook

1 month ago

Bekæmp Meningitis

WHO er nu i slutfasen i processen for at sætte målet 2030 som året hvor bakteriel meningitis skal være overvundet.

Det største fokus er på "meningitisbæltet" i Afrika og andre steder hvor langt flere bliver smittet og dør end i Danmark, men meningokok bakterien respekterer ikke landegrænser og de tiltag man finder frem til vil også gavne os herhjemme.
...

View on Facebook

5 months ago

Bekæmp Meningitis

Efter dagens nyhed er det vigtigt at understrege at det aldrig har handlet om en kamp mod enkelte læger.

De grundlæggende fejl, der med al sandsynlighed kostede Mathias - og året efter Christopher og Hans - livet, var af systemisk og organisatorisk natur. Det ønskede man de forskellige ledelser erkendte, så man kunne gøre det bedre og #RedDenNæste.

Regionen startede en grundig analyse, der som tidligere skrevet om her, endte med en række implementeret handlingsplaner, der givetvis har og vil redde liv.

Herlev's manglende (eller meget sene) erkendelse af de fejl, der eksisterede i deres system, efterlod til sidst ingen anden mulighed for at få de nødvendige ændringer på plads der.

Vi håber med dagens afgørelse at der er blevet sat endeligt punktum for den sag og vi nu alle kan fokusere på fortsat at reducere antal dødsfald fra meningokokmeningitis.

Vores tanker og hjerter er hos Mathias' forældre. For DEM er det ikke afslutningen. Det er, som en vis mand en gang sagde, ikke engang begyndelsen på afslutningen. Det er - måske - afslutningen på begyndelsen ❤️

www.dr.dk/nyheder/indland/16-aarig-doede-af-meningitis-nu-faar-laege-boedestraf
...

View on Facebook